Gratis verzending vanaf 30€. Geniet van 5% korting op je eerste bestelling met de code StartAdya.

0

Je winkelwagen is leeg

februari 28, 2022 2 leestijd

Dadel balletjes met framboos maak je eenvoudig zelf. Dadel balletjes maken is ook nog eens heel erg leuk om te doen.

Dit is zo’n fijne snack om op voorraad te hebben. Ik maak ze ‘t liefst in het weekend, zet ze in de koelkast en pak er zo nu en dan een. Ook heerlijk om er 1 of 2 mee te nemen tijdens een werkdag voor het 4 uur momentje bijvoorbeeld. Deze keer voegde ik kaneel toe, wat zorgt voor een heerlijke kruidige smaak.

Ben je al bekend met gevriesdroogde framboos? De smaak is fantastisch en het product is hoog in vezels. Ik heb er al vaker over geschreven, maar ik neem deze snack vaak mee naar het buitenland als ik op reis ga. Door het onttrekken van vocht weegt deze snack vrijwel niks, terwijl de voedingswaarde nog steeds grotendeels overeenkomen. Echt een groot voordeel dus!

DE INGREDIËNTEN:

 • 200 gr dadels

 • 15 gr gevriesdroogde frambozen

 • 1 el kaneel

 • 50 gr amandelmeel

 • 1 el ahornsiroop

DE BEREIDINGSWIJZE:

 • Meng de dadels in een stevige foodprocessor fijn. Meng dit met het amandelmeel, kaneel en ahornsiroop tot een stevige bal.
 • Maak hier 10 gelijke balletjes van.
 • Meng de frambozen in de foodprocessor fijn. Rol de dadel balletjes hierdoor, zodat ze een mooi rood laagje krijgen.
VARIATIES EN MEER VOOR DADEL BALLETJES MET FRAMBOOS: 
 • In plaats van gevriesdroogde frambozen kun je ook kokosrasp gebruiken. Kies dus vooral wat jij lekkerder vindt. 
 • Ik koos om amandelmeel te mengen met de dadels voor een nootachtige smaak. Je kunt ook gewone noten kiezen, maar dan is het wel belangrijk dat je die eerst fijn hakt. 
 • Incabessen, gojibessen of stukjes abrikoos smaken ook heerlijk door de balletjes. Gebruik zo’n 50 gram. Je zult dan ongeveer 13 balletjes kunnen maken als je de ingrediënten normaal aanhoudt. 

dadelballetjes met framboos

Volg Luukskitchen ook bijvoorbeeld op Facebook en Instagramen Pinterest. Op deze manier kun je nog beter volgen wat ik allemaal doe en dus mis je niks! Ik vind het fantastisch als je met mijn recepten aan de slag gaat en dit deelt met de #luukskitchen. Heb je hulp op afstand nodig, dan mag je mij altijd een privé-bericht sturen. Ik help je graag op weg, dus laat het weten en stuur mij een bericht als je dit wilt.